Welke maat heb ik nodig?

Halsbanden

Natuurlijk is het belangrijk dat de halsband de juiste maat is voor jouw hond, zodat hij comfortabel zit en mooi staat. Meet de halsomvang van je hond op bij het breedste gedeelte. Indien je geen slap meetlint hebt, kun je bijvoorbeeld een veter of touw gebruiken en die vervolgens opmeten. Het is van belang dat je wat speling hebt; als je er nog 2 vingers plat tussen kunt doen dan heb je de juiste maat. Om er achter te komen welke halsband het meest geschikt is voor je hond, kun je de nekomvang of een oude halsband opmeten. Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk hoe de halsbanden van BOOOI gemeten worden. 

Maattabel halsbanden boooi

Maat XXS (23 – 27 cm) is vaak geschikt voor kleine honden, zoals bijv. puppies en hondenrassen zoals bijvoorbeeld een chihuahua, dwergpoedel en (mini)teckel.

Maat XS (26 – 32 cm) is vaak geschikt voor kleinere hondenrassen zoals shih tzu, boomers & maltezers

Maat S(32 – 38 cm) is vaak geschikt voor kleine honden zoals bijvoorbeeld de yorkshire terriër, cavalier king charles spaniël, franse bulldog en (mini)babradoodle.

Maat M (36 – 42cm) is vaak geschikt voor middelgrote rassen zoals bijvoorbeeld de springer spaniël, labrador, labradoodle, border collie beagle, Engelse cocker spaniël, stafford, pekinees en west highland white terriër.

Maat L (43 – 53 cm) is vaak geschikt voor grote hondenrassen zoals bijvoorbeeld de labrador en golden retriever, maar ook de boxer, dalmatiër, Duitse staander, foxterriër, Ierse setter, basset, bearded collie, schotse herdershond, shelti, munsterlander, rhodesian ridgeback, Siberische husky, airedale terriër, briard en staffordshire bulterriër.

Maat XL (47 – 58 cm) is vaak geschikt voor grote honden zoals bijvoorbeeld de berner sennenhond, bouvier, chow chow, Duitse dog, Duitse herder, Engelse bulldog, hovawart, Ierse qolfshond, labrador retriever, leonberger, mastiff, mechelse herder, newfoundlander, siberische husky, st. bernard en Zwitserse Herder.

Tuigen

Om de juiste maat te bepalen voor een tuig is het belangrijk om de borstomvang van je hond op te meten. Dit is de omvang direct achter de voorpoten en om de nek. Heeft je hond een zeer brede borstkast dan is het beter om een maatje groter te nemen. Om het hondentuigje comfortabel te laten zitten moet er 2 vingers ruimte tussen jouw hond en het tuigje beschikbaar zijn. De tuigen zijn verkrijgbaar in 2 maten, maat S/M & M/L.

Maat S/M heeft een touwdikte van 1 cm en de borstgrootte hiervan is verstelbaar van 40 tot 80 cm. is geschikt voor hondenrassen zoals; terrier, corgie, pug, teckel, jackrussel, boomer hondje, maltezerhondje, franse bulldog, cocker spaniel, beagle etc.

Maat M/L is heeft een touwdikte van 1,5 cm en de borstgrootte is verstelbaar van 40 tot 80 cm. Hierdoor is deze maat geschikt voor de grotere hondenrassen zoals; Doberman labrador, husky, ridgeback, bordercollie, labradoodle, akita etc.

Maattabel tuigen Boooi