Welke maat halsband heb ik nodig?

Het is belangrijk dat je accessoires van je honden de juiste maat hebben. Hieronder lees je per product ons advies voor de juiste maat van onze producten. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze pagina, neem dan gerust contact met ons op en dan helpen wij je met alle liefde!

Halsbanden

welke maat heeft mijn hond nodig?

Natuurlijk is het belangrijk dat de halsband de juiste maat is voor jouw hond, zodat hij comfortabel zit en mooi staat. Meet de halsomvang van je hond op bij het breedste gedeelte. Indien je geen slap meetlint hebt, kun je bijvoorbeeld een veter of touw gebruiken en die vervolgens opmeten. Het is van belang dat je wat speling hebt; als je er nog 2 vingers plat tussen kunt doen dan heb je de juiste maat. Om er achter te komen welke halsband het meest geschikt is voor je hond, kun je de nekomvang of een oude halsband opmeten. Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk hoe de halsbanden van BOOOI gemeten worden. 

Maat XXS (23 – 27 cm) is vaak geschikt voor kleine honden, zoals bijv. puppies en hondenrassen zoals bijvoorbeeld een chihuahua, dwergpoedel en (mini)teckel.

Maat XS (26 – 32 cm) is vaak geschikt voor kleinere hondenrassen zoals shih tzu, boomers & maltezers

Maat S (32 – 38 cm) is vaak geschikt voor kleine honden zoals bijvoorbeeld de yorkshire terriër, cavalier king charles spaniël, franse bulldog en (mini)babradoodle.

Maat M (36 – 42cm) is vaak geschikt voor middelgrote rassen zoals bijvoorbeeld de springer spaniël, labrador, labradoodle, border collie beagle, Engelse cocker spaniël, stafford, pekinees en west highland white terriër.

Maat L (43 – 53 cm) is vaak geschikt voor grote hondenrassen zoals bijvoorbeeld de labrador en golden retriever, maar ook de boxer, dalmatiër, Duitse staander, foxterriër, Ierse setter, basset, bearded collie, schotse herdershond, shelti, munsterlander, rhodesian ridgeback, Siberische husky, airedale terriër, briard en staffordshire bulterriër.

Maat XL (47 – 58 cm) is vaak geschikt voor grote honden zoals bijvoorbeeld de berner sennenhond, bouvier, chow chow, Duitse dog, Duitse herder, Engelse bulldog, hovawart, Ierse qolfshond, labrador retriever, leonberger, mastiff, mechelse herder, newfoundlander, siberische husky, st. bernard en Zwitserse Herder.

Tuigen

Een juiste maat tuigje is van belang, hierdoor is het tuigje comfortabel voor je hond en kun je hem goed corrigeren waar nodig. Om de juiste maat te bepalen voor een tuig is het belangrijk om de borstomvang van je hond op te meten. Dit is de omvang direct achter de voorpoten en om de nek. Heeft je hond een zeer brede borstkast dan is het beter om een maatje groter te nemen. Om het hondentuigje comfortabel te laten zitten moet er 2 vingers ruimte tussen jouw hond en het tuigje beschikbaar zijn. Onze hondentuigjes zijn beschikbaar in de maten XS, S, M & L. Heb je mooi tuigje gevonden en twijfel je over de maat, bekijk onze hieronder deze maattabel om een goede keuze te maken. Maar mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Maattabel van een tuigje van boooi

Honden bandana

Maattabel voor Boooi Bandana

 

 

Heb je een leuke banana gevonden op onze website, maar twijfel je over de maat van de bandana? Bekijk dan onze maattabel hiernaast! De bandana kun je gemakkelijk bevestigen om de halsb van jouw hond doormiddel van stevige drukknoopjes. Maar, mocht deze te groot zijn, kun je deze altijd nog omknopen. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe producten & ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling.