Waarom een brede hondenhalsband voor jouw hond?

Wanneer je gaat wandelen met je hond is het van groot belang dat jouw hond een goed passende halsband heeft. Je vraagt je vast af, welke halsband dan goed is voor mijn hond, dit is namelijk voor iedere hond verschillend. In deze blog vertellen wij je waarom een brede hondenhalsband wel of niet fijn kan zijn voor jouw hond. 

Een brede hondenhalsband

Een brede hondenhalsband kan invloed hebben op het draagcomfort van een halsband voor jouw hond. Bijvoorbeeld van de belasting van de nek en de nekwervels tijdens het wandelen en trekken aan de riem. Per hondenras is de neklengte van een hond verschillend. Bekijk je hond goed, wanneer deze een lange nek heeft is het verstandig om een bredere hondenhalsband aan te schaffen, denk hier aan een hondenhalsband met een breedte van 2 tot 5 centimeter. 

Een kleiner hondenras heeft vaak een kortere nek, hierbij is het voor je hond prettiger om een smalle halsband te dragen met een breedte van 1 tot 2,5 centimeter. Zo zit de halsband nooit vervelend voor jouw hond.

Voordelen van een brede hondenhalsband

Bij het dragen van een brede hondenhalsband wordt de druk van de halsband op de nek en nekwervels verdeeld over verschillende punten. Hierdoor wordt de nek of bepaalde punten in de nek verlicht. Dit kan meedragen aan het draagcomfort van de halsband voor jouw hond.

Je hebt meer controle over je hond. Wanneer jouw hond een bredere halsband omheeft heb je meer kracht om jouw hond te corrigeren. 

Een brede halsband valt meer op in de vacht van jouw hond. Dat is natuurlijk helemaal leuk met een Boooi halsband door de kleurrijke patronen!

Verschillende breedtes per maat

Een brede hondenhalsband dient oncomfortabel zitten voor je hond. Zoals hierboven verteld is,  wanneer je hond een korte hals heeft is het niet nodig om een brede halsband aan te schaffen. En wanneer een hond een langere nek heeft is het verstandig. Bij onze halsbanden zit er verschil in de breedte van onze halsbanden. 

Maat XXS heeft een breedte van 1,5 cm
Maten XS & S hebben een breedte van 2,5 cm
Maat M heeft een breedte van 3 cm
Maat L & XL hebben een breedte van 3,5 cm

 

 
 

Welke maat halsband heeft je hond nodig?

Maat XXS (23 – 27 cm) is vaak geschikt voor kleine honden, zoals bijv. puppies en hondenrassen zoals bijvoorbeeld een chihuahua, dwergpoedel en (mini)teckel.

Maat XS (26 – 32 cm) is vaak geschikt voor kleinere hondenrassen zoals shih tzu, boomers & maltezers

Maat S(32 – 38 cm) is vaak geschikt voor kleine honden zoals bijvoorbeeld de yorkshire terriër, cavalier king charles spaniël, franse bulldog en (mini)babradoodle.

Maat M (36 – 42cm) is vaak geschikt voor middelgrote rassen zoals bijvoorbeeld de springer spaniël, labrador, labradoodle, border collie beagle, Engelse cocker spaniël, stafford, pekinees en west highland white terriër.

Maat L (43 – 53 cm) is vaak geschikt voor grote hondenrassen zoals bijvoorbeeld de labrador en golden retriever, maar ook de boxer, dalmatiër, Duitse staander, foxterriër, Ierse setter, basset, bearded collie, schotse herdershond, shelti, munsterlander, rhodesian ridgeback, Siberische husky, airedale terriër, briard en staffordshire bulterriër.

Maat XL (47 – 58 cm) is vaak geschikt voor grote honden zoals bijvoorbeeld de berner sennenhond, bouvier, chow chow, Duitse dog, Duitse herder, Engelse bulldog, hovawart, Ierse qolfshond, labrador retriever, leonberger, mastiff, mechelse herder, newfoundlander, siberische husky, st. bernard en Zwitserse Herder.

Natuurlijk is het belangrijk dat de halsband de juiste maat is voor jouw hond, zodat hij comfortabel zit en mooi staat. Meet de halsomvang van je hond op bij het breedste gedeelte. Indien je geen slap meetlint hebt, kun je bijvoorbeeld een veter of touw gebruiken en die vervolgens opmeten. Het is van belang dat je wat speling hebt; als je er nog 2 vingers plat tussen kunt doen dan heb je de juiste maat. Om er achter te komen welke halsband het meest geschikt is voor je hond, kun je de nekomvang of een oude halsband opmeten. Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk hoe de halsbanden van BOOOI gemeten worden.

Maattabel halsbanden

Ga jij voor een brede halsband?

Lees hier verder...

unieke hondencadeau's

Cadeautjes voor je hond

Honden zijn jullie beste vriendjes, met hun onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit geven ze ons een soort troost die heel moeilijk ergens anders te vinden is. Daarom zijn onze lieve viervoeters een cadeautje waard.

Verder lezen »

De leukste herfst met jouw hond!

Een nieuw seizoen breekt aan, de zon en hoge temperaturen maken plaats voor regenachtige en koudere dagen. De groene blaadjes maken plaats voor een bruin kleurenpallet en de thee wordt weer ons favoriete warme drankje. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel somber maar de herfst is een prachtig seizoen! We nemen je mee in wat de herfst zo mooi en leuk maakt en hoe jij er het beste seizoen samen met je hond van kan maken!

Verder lezen »
hondenbandana

Bandana madnesss!

Onze halsbanden zijn sterk en kleurrijk, om deze zo lang mogelijk zo te houden vertellen we je graag hoe je deze het beste schoonhoudt!

Verder lezen »