Gastblog: bezoek in Mexico van Woody & Co

Doret, redactrice van Woody&Co, verteld mij dat ze ooit in Chiapas geweest was. Ze vertelde dat ze daar de mooiste kleurrijke banden had gezien en onze halsbanden haar eigen herinneringen van die reis naar boven haalde. Zelf zouden we zo graag naar Mexico willen en daarom waren wij erg nieuwsgierig naar het verhaal van Doret. Lees snel verder in onze gastblog hoe mooi Mexico is en haar ervaringen! 

In de bergen van Mexico

Hoewel het in 2001 was, staat een reis door Mexico in mijn geheugen gegrift. De tocht voerde ons van Yucatan naar Chiapas, een deelstaat in het Zuid-Westen van Mexico. Ik herinner me volle bussen met aan boord vrolijke muziek en bidprentjes bij de chauffeur. Oude Maya-tempels, brulapen, jungle. Een boottocht door een canyon. Dorpjes nog versierd met vrolijk gekleurde vlaggetjes van fiesta’s; ze hingen als verjaardagslingers door de straten.  Of die urenlange bochtige weg door de groene bergen naar de volgende bestemming. En de heerlijke fruitsapjes. Maar zeker de indianenmarkt rond de kerk in San Christobal de las Casas, hoog in de bergen.

Prachtig geweven stoffen

Daar op die markt rond de kerk, verkochten indianenvrouwen uit omliggende dorpjes de door henzelf geweven producten. Wat een prachtige geweven kleurrijke stoffen heb ik op die indianenmarkt gezien. Doeken, dekens, kussenhoesjes, bloesjes met borduursel. Om zo enorm hebberig van te worden. Maar als je met je rugzak rondtrekt en nog maanden op pad bent, dan moet je je helaas een beetje inhouden. Dus beperkte ik me tot een paar kleine spulletjes die nog net mee konden. Ik heb ze nog steeds.
woody&co
Woody&co

In Chiapas geweven hondenhalsbanden

Hoe leuk is het dus wat ik nu ontdek bij Boooi? Vrolijk gekleurde hondenhalsbanden, hondenriemen, en poepzakhouders waarvan de stof in Chiapas wordt geweven volgens die aloude Maya-techniek! Toen ik ontdekte dat de stof in Chiapas wordt gemaakt vlogen mijn gedachten direct terug naar San Christobal de las Casas en de reis die we maakten.   

Hoe mooi is het dat de mensen daar hun geld kunnen verdienen met het weven en het maken van deze hondenproducten. Wist je trouwens dat met de verkoop via Boooi, Mexicaanse zwerfhonden worden gesteund?

Ondertussen heb ik alweer 13 jaar de leukste Engelse Cocker Spaniël die je je maar kunt wensen. Dus verre reizen, dat zit er niet meer in. En dat geeft ook niets. Wel ben ik daardoor Woodyenco.nl gestart. Want ik ontdekte dat er tegenwoordig zoveel te lezen en te doen is op het gebied van honden. Dat verdiende een mooie online plek.

Woody&Co is een online hondenmagazine met informatie, hondenactiviteiten, korte interviews, portretten, mooie foto’s, leesvoer, tips, wereldhonden, verwijzingen naar (honden)websites en meer. Voor blije honden en hondenbaasjes. Kom vooral eens kijken en laat je inspireren. Ik nodig je van harte uit!

Liefs, 

Doret

Lees hier verder...

unieke hondencadeau's

Cadeautjes voor je hond

Honden zijn jullie beste vriendjes, met hun onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit geven ze ons een soort troost die heel moeilijk ergens anders te vinden is. Daarom zijn onze lieve viervoeters een cadeautje waard.

Verder lezen »

De leukste herfst met jouw hond!

Een nieuw seizoen breekt aan, de zon en hoge temperaturen maken plaats voor regenachtige en koudere dagen. De groene blaadjes maken plaats voor een bruin kleurenpallet en de thee wordt weer ons favoriete warme drankje. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel somber maar de herfst is een prachtig seizoen! We nemen je mee in wat de herfst zo mooi en leuk maakt en hoe jij er het beste seizoen samen met je hond van kan maken!

Verder lezen »
hondenbandana

Bandana madnesss!

Onze halsbanden zijn sterk en kleurrijk, om deze zo lang mogelijk zo te houden vertellen we je graag hoe je deze het beste schoonhoudt!

Verder lezen »